Warzywna pizza na spodzie z kalafiora - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19062
post-template-default,single,single-post,postid-19062,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Warzywna pizza na spodzie z kalafiora

Warzywna pizza na spodzie z kalafiora

Dziś chcielibyśmy przedstawić pyszny przepis na warzywną pizzę na spodzie z kalafiora. Danie stanowi idealną alternatywę dla osób które szukają zdrowych zamienników wysokokalorycznych potraw! Spróbujcie koniecznie!Dziś chcielibyśmy przedstawić pyszny przepis na warzywną pizzę na spodzie z kalafiora. Danie stanowi idealną alternatywę dla osób które szukają zdrowych zamienników wysokokalorycznych potraw! Spróbujcie koniecznie!

Składniki na spód (1 blacha): 3 kalafiory (lub 2 duże), 3 jajka, 2 łyżki babki płesznik, wybrane suszone zioła (ok. 2 łyżeczki), 1 ząbek czosnku, pół łyżeczki soli i pieprzu

Składniki na sos: 4 łyżki passaty pomidorowej, pół łyżeczki zielonego pesto, pół łyżeczki cukru, sól i pieprz do smaku

Dodatki: Według uznania! Polecam szynkę parmeńską/kurczaka, szparagi, cebulę, czosnek, kukurydzę, parmezan

Sposób przygotowania:Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie ok 10 min. Następnie blendujemy go z resztą składników na spód. Kalafiora rozkładamy na papierze do pieczenia i podpiekamy przez ok 15-20 min, w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie, upieczony spód smarujemy sosem i układamy dodatki. Pieczemy w tej samej temperaturze jeszcze 5-8minut. Smacznego!

Pizzę piekła dla Was dr Dominka Maciejewska