Fit carbonara w wersji bezglutenowej
19579
post-template-default,single,single-post,postid-19579,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Fit carbonara w wersji bezglutenowej

Fit carbonara w wersji bezglutenowej

Zdrowe żywienie nie musi oznaczać porzucenia naszych ulubionych potraw. Dzisiejszy przepis jest tego najlepszym dowodem – lekka carbonara, po której nie będziecie mieli wyrzutów sumienia. Czas przygotowania to tylko 20 minut. Spróbujcie!

Składniki na 4 osoby:

– 1 duży jogurt naturalny;

– 1 łyżeczka cukru;

– sól i pierz do smaku;

– garść świeżej pietruszki lub rozmarynu;

– 200 g szynki z polędwicy wieprzowej;

– 2 żółtka;

– 400 g makaronu kukurydzianego;

– 2 cebule.

Sposób przygotowania:

Najpierw należy ugotować makaron. W międzyczasie na patelnię wlewamy szklankę wody i dodajemy pokrojoną cebulę. Ten zabieg pozwoli nam uniknąć zbędnego smażenia. Kiedy woda wyparuje, dodajemy szynkę i czekamy aż wszystko się lekko zarumieni. Następnie na patelnię wlewamy jogurt naturalny i dodajemy żółtka jaj. Wszystko doprawiamy przyprawami i wybranymi ziołami. Kiedy makaron będzie gotowy, mieszamy go z sosem. Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu. Smacznego!

Autor wpisu i zdjęcia: ​Zespół Dietetica