Chipsy z jarmużu - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19153
post-template-default,single,single-post,postid-19153,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu

Chcemy przedstawić przepis dla osób, które lubią wieczorem usiąść przed dobrą książką lub ulubionym filmem z małą, słoną przekąską. Nasza wersja duuużo bardzo wartościowa i mniej kaloryczna od wszystkiego co możecie kupić w sklepie. Warto spróbować.

Składniki: 2 garści jarmużu, sól, pieprz, papryka ostra mielona, zioła suszone, 1-2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania: Jarmuż myjemy i rwiemy na kawałki bez grubych łodyżek liści. Następnie osuszamy go dokładnie i wkładamy do miski. Dodajemy trochę oliwy i wsypujemy ulubione przyprawy po ok. 1/4 łyżeczki. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na blaszkę, tak aby jarmuż pokrywał blaszkę tylko jedną warstwą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 100 stopni przez 30-40 minut aż chipsy będą chrupiące. Smacznego!

Przygotowała dla Państwa mgr Dominika Maciejewska