Zapobieganie nowotworom za pomocą diety cz.2 - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
17884
post-template-default,single,single-post,postid-17884,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Zapobieganie nowotworom za pomocą diety cz.2

Zapobieganie nowotworom za pomocą diety cz.2

LISTA NAJLEPIEJ PRZEBADANYCH I PEWNYCH ZIÓŁ I PRZYPRAW doskonałych w prewencji nowotworów.

  1. Kurkuma (ostryż długi),
  2. Kardamom,
  3. Kolendra,
  4. Czarny pieprz,
  5. Goździki ,
  6. Fenkuł, (nasiona),
  7. Rozmaryn,
  8. Sezam (nasiona),
  9. Gorczyca,
  10. Lukrecja,
  11. Czosnek
  12. Imbir,
  13. Pietruszka,
  14. Cynamon
  15. Curry (liście)
  16. Czarnuszka siewna,
  17. Kozieradka pospolita,
  18. Kamforowiec,
  19. Orzechy pecan,
  20. Anyż gwiazdkowy,
  21. Len nasiona,
  22. Gorczyca czarna ,
  23. Pistacje,
  24. Orzechy włoskie
  25. Orzechy ziemne
  26. Orzechy  cashew

Preetha Anand, ar al. Pharmaceutical Research, Vol. 25, No. 9, September 2008 (# 2008)