Upały doskwierają ? A jeść trzeba. Proponujemy wege kotleciki z pysznym sosem
19277
post-template-default,single,single-post,postid-19277,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Upały doskwierają ? A jeść trzeba. Proponujemy wege kotleciki z pysznym sosem

Upały doskwierają ? A jeść trzeba. Proponujemy wege kotleciki z pysznym sosem

Dziś przedstawiamy przepis na lekkie kotleciki z kaszy jaglanej z sosem jogurtowo-czosnkowym. Taki obiad będzie idealy na panujące upały, spóbujcie!

 

Składniki: 2 torebki kaszy jaglanej, dwa jajka, 1 czerwona papryka, 6pieczarek, 0,5 łyżeczki kukrumy, 0,5 łyżeczki ostrej papryki, pęczek pietruszki, sóli pierz do smaku, 1 ząbek czosnku, pół łyżeczki cukru, mały jogurt naturalny

Sposób przygotowania: Paprykę oraz pieczarki kroimy w drobną kostkę i gotujemy w płaszczu wodnym na patelni. Pietruszkę siekamy. W czasie przygotowania warzyw gotujemy 2 woreczki kaszy jaglaneji odstawiamy ją do przestudzenia. Do kaszy dodajemy warzywa, jajka oraz przyprawy, wszystko mieszamy i formujemy kotleciki o grubościok 2 cm. Kotleciki wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 30 minut. W tym czasie przygotowujemy sos. Do jogurtu dodajemy cukier, sól i pierz oraz wrzucamy czosnek, wszystko mieszamy, aby cukier się rozpuścił. Smacznego