Jeśli smakowała Wam nasza bezglutenowa pizza z kaszy jaglanej to mamy dla was drobną modyfikacje, która zmienia konsystencje spodu pizzy, spróbujcie i powiedzcie, który przepis jest lepszy!

Składniki na ciasto:

Dwie szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 0,5 szklanki mąki ryżowej, łyżka sosu sojowego, 25 g masła klarownego, 25 g sera (waszego ulubionego), pół łyżeczki soli i pieprzu, sos pomidorowy, wybrane dodatki

Sposób przygotowania:

Ser trzemy na tarce o bardzo drobnych oczkach i wsypujemy do miski, w której będziemy wyrabiać ciasto. Kasze jaglaną blendujemy i dodajemy do sera. Następnie wsypujemy mąkę i roztopione masło. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wykładamy na blachę i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie pizzę smarujemy sosem pomidorowym i dodatkami i wsadzamy na kolejne 10-15 min do piecyka.