Ten prosty przepis sprawi ze podbijesz serce każdej dbającej o zdrowie dziewczyny (lub chłopaka).
19459
post-template-default,single,single-post,postid-19459,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Ten prosty przepis sprawi ze podbijesz serce każdej dbającej o zdrowie dziewczyny (lub chłopaka).

Ten prosty przepis sprawi ze podbijesz serce każdej dbającej o zdrowie dziewczyny (lub chłopaka).

W dodatku danie jest bezglutenowe i niskokaloryczne. Czego można chcieć więcej?  Przedstawiamy łososia w sosie jogurtowym z kaparami. Przygotowanie wraz z pieczeniem nie zajmie Wam dłużej niż pół godziny. Sos jogurtowo-kaparowy będzie również świetnie pasował do białych ryb oraz do kurczaka. Przekonajcie się sami.

Acha- kupcie łososia dzikiego bo ten hodowalny może wypłoszyć osoby zorientowane ekologicznie

Składniki: 200 g filetu z łososia, mały jogurt naturalny, 2 łyżeczki kaparów, 1 łyżeczka cukru, pieprz i sól do smaku, 2 gałązki koperku

Sposób przygotowania: Filety kroimy w paski o grubości ok. 5 cm. Solimy i lekko pieprzymy, a następnie pieczemy przez 20 minut w rękawie do pieczenia, w temperaturze 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy sos. Do jogurtu dodajemy cukier i mieszamy aż się nie rozpuści, następnie przyprawiamy go solą oraz pieprzem i dodajemy kapary. Sos odstawiamy do lodówki na 10 minut. Kiedy łosoś będzie gotowy polewamy go sosem i posypujemy koperkiem. Smacznego!

autyzm chudnięcie depresja epigenom epigenetyka dieta dydpepsja foliany FTO genetyka genom gluten indywidualizacja jelita kwas foliowy mikroflora  MTHFR neurodegeneracyjne nowotwory nutrigenetyka  nutrigenomika odchudzanie  rak  SIBO sportowiec żywienie