29 gru Ten prosty przepis sprawi ze podbijesz serce każdej dbającej o zdrowie dziewczyny (lub chłopaka).
W dodatku danie jest bezglutenowe i niskokaloryczne. Czego można chcieć więcej? Przedstawiamy łososia w sosie jogurtowym z kaparami. Przygotowanie wraz z pieczeniem nie zajmie Wam dłużej niż pół godziny. Sos jogurtowo-kaparowy będzie również świetnie pasował do białych ryb oraz do kurczaka. Przekonajcie się sami.
Acha- kupcie łososia dzikiego bo ten hodowalny może wypłoszyć osoby zorientowane ekologicznie
Składniki: 200 g filetu z łososia, mały jogurt naturalny, 2 łyżeczki kaparów, 1 łyżeczka cukru, pieprz i sól do smaku, 2 gałązki koperku
Sposób przygotowania: Filety kroimy w paski o grubości ok. 5 cm. Solimy i lekko pieprzymy, a następnie pieczemy przez 20 minut w rękawie do pieczenia, w temperaturze 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy sos. Do jogurtu dodajemy cukier i mieszamy aż się nie rozpuści, następnie przyprawiamy go solą oraz pieprzem i dodajemy kapary. Sos odstawiamy do lodówki na 10 minut. Kiedy łosoś będzie gotowy polewamy go sosem i posypujemy koperkiem. Smacznego!
autyzm chudnięcie depresja epigenom epigenetyka dieta dydpepsja foliany FTO genetyka genom gluten indywidualizacja jelita kwas foliowy mikroflora MTHFR neurodegeneracyjne nowotwory nutrigenetyka nutrigenomika odchudzanie rak SIBO sportowiec żywienie