Spaghetti z krewetkami w mleczku kokosowym - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19032
post-template-default,single,single-post,postid-19032,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Spaghetti z krewetkami w mleczku kokosowym

Spaghetti z krewetkami w mleczku kokosowym

Dziś przedstawiamy przepis na spaghetti w trochę mniej tradycyjnej formie. Właściwie jedyne co łączy je z tradycją to makaron i pomidory, chociaż…. My wybieramy makaron bezglutenowyJ Spróbujcie i dajcie znać w komentarzach czy wam smakuje!

Składniki na sos (4 osoby): 250 g krewetek, 2puszki pomidorów krojonych, puszka odtłuszczonego mleka kokosowego, pęczek pietruszki, 50g startego parmezanu, pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania: Pomidory wlewany do garnka i gotujemy przez ok. 5 min. Następnie wlewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy przyprawy i pietruszkę, a na końcu krewetki. Krewetki powinny gotować się w sosie ok 5 min – nie wolno ich przegotować, bo będą gumowate Całość odstawiamy. Sos podajemy z makaronem spaghetti, parmezanem i posiekaną pietruszką. Smacznego.

Przepis dr Dominika Maciejewska