Sok do wykorzystania w prewencji nowotworów
17923
post-template-default,single,single-post,postid-17923,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Sok do wykorzystania w prewencji nowotworów

Sok do wykorzystania w prewencji nowotworów

Bardzo smaczny to on nie jest, ale jest niemal doskonały dla prewencji: nowotworu prostaty (jak również gruczołu sutkowego), jelita grubego i płuc.

Składniki:

– brokuły (1/2 główki);
– kapusta włoska lub jarmuż (1/2 główki);
– tofu (30 g);
– pomidor (1 duży);
– 2 grzyby shitake (ugotowane);
– kukurma (1 łyżeczka);
– mrożone jagody lub jeżyny (100 g).

Grzyby ugotować, do blendera wrzuć brokuły, kapustę włoską, pomidora. Zmiksować. Dodać 100 ml wody (jeśli będzie potrzebna). Dodać jagody i tofu. Ponownie bardzo krótki zmiksować, a na koniec dodać kukurmę. Smacznego (?)!

autyzm chudnięcie depresja epigenom epigenetyka dieta dydpepsja foliany FTO genetyka genom gluten indywidualizacja jelita kwas foliowy mikroflora  MTHFR neurodegeneracyjne nowotwory nutrigenetyka  nutrigenomika odchudzanie  rak  SIBO sportowiec żywienie