Sałatka z awokado i prażoną ciecierzycą - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19026
post-template-default,single,single-post,postid-19026,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Sałatka z awokado i prażoną ciecierzycą

Sałatka z awokado i prażoną ciecierzycą

Na weekend majowy przedstawiamy przepis na pyszną sałatkę z prażoną ciecierzycą, awokado i ogórkiem. Idealna na drugie śniadanie i na grilla! Spróbujcie koniecznie

Składniki: 2 ogórki, 2 awokado, 1 papryka, sok z 1 limonki, puszka gotowanej ciecierzycy, pół łyżeczki papryki wędzonej, pół łyżeczki chilli, pół łyżeczki kurkumy, sól i pieprz do smaku, 2 łyżki oliwy z oliwek, tymianek do smaku

Sposób przygotowania: Ciecierzycę wraz z przyprawami i olejem mieszamy w misce, żeby wszystkie kuleczki były oblepione przyprawami. Następnie rozsypujemy na blachę i prażymy 20 min w 200 stopniach. W tym czasie kroimy resztę warzyw w kostkę i mieszamy z sokiem z cytryny. Przed podaniem dodajemy ciecierzycę. Smacznego!

przygotowła dla Was dr Dominika Maciejewska