Rozgrzewająca pasta z fasoli dla miłośników sportów zimowych oraz na imprezkę po zejściu ze stoku - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19444
post-template-default,single,single-post,postid-19444,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Rozgrzewająca pasta z fasoli dla miłośników sportów zimowych oraz na imprezkę po zejściu ze stoku

Rozgrzewająca pasta z fasoli dla miłośników sportów zimowych oraz na imprezkę po zejściu ze stoku

Sezon w pełni. Jedni biegają na nartach, inni po prostu biegają a inni imprezują. Dlatego Dominika połączyła te pozornie wykluczające się potrzeby i przygotowała coś co wyciśnie poty z każdego zarówno sportowca jak i imprezowicza. Bowiem jednym z  najtrudniejszych zadań (dla oób trzymających dietę j est przygotowanie przekąsek na spotkaniu przy piwie po zejściu ze stoku.

Dziś przedstawiamy ostrą pastę z czerwonej fasoli. Czas przygotowania pasty o ok. 7 minut. Można ją podawać z pełnowartościowym chrupkim pieczywem lub z krążkami ryżowymi. Cała pasta dla ok. 6 osób to 436 kcal, 17,6 g białka, 58 g węglowodanów i 14,8 g tłuszczu.

Składniki: 300 g czerwonej fasoli z puszki, 1 ząbek czosnku, pół ostrej papryczki chilli, 1 mała cebula, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól i pieprz do smaku, 1 łyżka oliwy do smażenia

Sposób przygotowania: Na patelnie wlewamy łyżkę oliwy i szklimy na niej lekko cebulę oraz papryczkę chilli pociętą w plasterki. Następnie blendujemy z fasolą, czosnkiem i przyprawami. Dodajemy sok z cytryny oraz sól i pieprz. Jeśli pasta nie jest dość ostra można dodać więcej papryczki chilli lub tabasco. Smacznego!