
29 gru Przepis na pizzę bezglutenową na spodzie z kaszy jaglanej
Dziś przepis na pyszną, lekką pizzę na pazie kaszy jaglanej i orientalnych przypraw, przepis jest naprawde prosty a przygotowanie nie powinno Wam zająć dłużej niż 20 minut! Smacznego!
Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej, 2 szklanki wody, przyprawy (sól pieprz, bazylia, kurkuma-opcjonalnie), 4 dojrzałe pomidory dodatki ( szynka, oliwki, sery itp.)
Sposób przygotowania: Kaszę ugotować w 2 szklankach wody przez 12 min. Dodać só , pieprz, bazylię i kurkumę a następnie zblendować. Masę wyłożyć mokrą łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C i piec spód przez 15 min. Wyjąć, posmarować sosem pomidorowym, ze zbledowanych pomidorów i dać dodatki według uznania jak do zwykłej pizzy. Zapiec to całość ok. 10 min.