Przepis na pizzę bezglutenową na spodzie z kaszy jaglanej - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19337
post-template-default,single,single-post,postid-19337,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Przepis na pizzę bezglutenową na spodzie z kaszy jaglanej

Przepis na pizzę bezglutenową na spodzie z kaszy jaglanej

Dziś przepis na pyszną, lekką pizzę na pazie kaszy jaglanej i orientalnych przypraw, przepis jest naprawde prosty a przygotowanie nie powinno Wam zająć dłużej niż 20 minut! Smacznego!

Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej,  2 szklanki wody, przyprawy (sól  pieprz, bazylia, kurkuma-opcjonalnie), 4 dojrzałe pomidory  dodatki ( szynka, oliwki, sery itp.)

Sposób przygotowania: Kaszę ugotować w 2 szklankach wody przez 12 min. Dodać só , pieprz, bazylię i kurkumę a następnie zblendować. Masę wyłożyć mokrą łyżką  na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C i piec spód przez 15 min. Wyjąć,  posmarować sosem pomidorowym, ze zbledowanych pomidorów i dać dodatki według uznania jak do zwykłej pizzy. Zapiec to całość ok. 10 min.