Przekąski potreningowe.
Zaproponowana proporcja węglowodanów do białka 4:1 umożliwi pełną  regenreację glikogenu i recover białek mięśni.
Obydwie propozycje zawierają gluten i kazeinę.
Jogurt z płatkami i suszonymi morelami:
• 200 g jogurtu naturalnego;
• 45 g płatków owsianych;
• 40 g moreli suszonych.
Kaloryczność i skład porcji: 398 kcal, 16 g białka, 8 g tłuszczu i 65 g węglowodanów.
Spaghetti bolognese:
• 90 g makaronu;
• 35 g mielonego mięsa z piersi kurczaka;
• 100 g pomidorów z puszki;
• 0,5 cebuli;
• 1 ząbek czosnku;
• 0,5 łyżeczki oliwy z oliwek.
Przygotowanie: Czosnek i cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Następnie dodać mięso i podduszać do miękkości. Na koniec dodać pomidory z puszki i doprawić. Podać z ugotowanym makaronem.
Kaloryczność i skład porcji: 420 kcal, 18 g białka, 5 g tłuszczu i 74 g węglowodanów.