Potrzebujecie trochę schudnąc? Ten chleb będzie pomocny - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19139
post-template-default,single,single-post,postid-19139,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Potrzebujecie trochę schudnąc? Ten chleb będzie pomocny

Potrzebujecie trochę schudnąc? Ten chleb będzie pomocny

Jeśli macie ochotę na nowy smak pieczywa z obniżoną zawartością węglowodanów, przedstawiamy przepis na chlebek dyniowo-kokosowy z cukinii. Przepis prosty i szybki, spróbujcie!

Dominika przedstawia przepis  na chlebek dyniowo-kokosowy z cukinii

Składniki: 7 jajek, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżka octu jabłkowego, 1/3 szklanki mąki z pestek dyni, 1/3 szklanki mąki kokosowej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 10 g pestek z dyni, 250 g cukinii, 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania: Na początku, na tarce o bardzo drobnych oczkach, ścieramy cukinię wraz ze skórką, lekko solimy i odstawiamy aby wypuściła wodę. W tym czasie w misce łączymy jajka, oliwę i ocet i miksujemy na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, sodę oraz sól i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy odsączoną cukinię. Tak przygotowane ciasto wykładamy do keksówki wyłożonej papierem i pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut. Kiedy chlebek będzie gotowy uchylamy piekarnik i czekamy, aż ostygnie. Smacznego!

piekła dla Was:

dr n med Dominika Maciejewska