Potrawka z cukinii i selera naciowego dla zmęczonych nauką
19214
post-template-default,single,single-post,postid-19214,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Potrawka z cukinii i selera naciowego dla zmęczonych nauką

Potrawka z cukinii i selera naciowego dla zmęczonych nauką

Spragnieni zielonych warzyw? Przedstawiamy przepis na pyszną zieloną potrawkę z cukinii, selera naciowego oraz kurczaka (w wersji mięsnej), całość przygotowania to tylko 20 min spróbujcie!

Składniki (4 osoby): 150 g selera naciowego, 2 cukinie, 1 cebula, 2 piersi z kurczaka, 1 ząbek czosnku,  1 łyżeczka pieprzu, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka płatków chilli, sok z połowy cytryny, 1 łyżeczka cukru, 2 łyżki oliwy

Stopień trudności: potrawa bardzo łatwa

Dla kogo? dla wszystkich przemęczonych (nauką) i przygotowujących się do sesji yesyesyes

 

Sposób przygotowania: Seler oraz cebulę kroimy w paski o grubości ok. 0,5 cm i smażymy na oliwie. W tym czasie na tarce trzemy cukinie, doprawiamy lekko solą i czekamy kilka minut, żeby odcedzić z puszczonej przez warzywa wody. Następnie dodajemy ją na patelnie. Kurczaka doprawiamy solą i pieprzem i kroimy w kostkę. Dodajemy do gotujących się warzyw. Kolejnym krokiem jest wyciśnięcie czosnku i dodanie reszty przypraw. Całość gotujemy ok. 10 min. Danie świetnie smakuje z ryżem. Smacznego.