Porcja białka dla wegetarian – Falafele z cieciorki
19265
post-template-default,single,single-post,postid-19265,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Porcja białka dla wegetarian – Falafele z cieciorki

Porcja białka dla wegetarian – Falafele z cieciorki

Przedstawiamy kolejny przepis na pyszne wegańskie kotleciki z cieciorki. Kotleciki stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych mięsnych kotletów, warto czasem się na nie skusić!

Składniki (4 osoby): 1 puszka cieciorki, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, pęczek pietruszki, sol, pieprz 1/4 łyżeczki chili, 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody, 1/2 szklanki mąki kukurydzianej

Sposób przygotowania: Cieciorkę, pietruszkę i przyprawy blendujemy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty czosnek, mąkę , proszek i mieszamy dokładnie. Wstawiamy na 30 minut do lodówki i smażymy na 1 łyżeczce oliwy aż sie zrumienią z obu stron. Podajemy z ulubionym sosem – my podajemy z jogurtem. Smacznego!