Plan wyjścia z 7 dniowej głodówki. Użyteczny przepis na organiczny twaróg.
19408
post-template-default,single,single-post,postid-19408,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Plan wyjścia z 7 dniowej głodówki. Użyteczny przepis na organiczny twaróg.

Plan wyjścia z 7 dniowej głodówki. Użyteczny przepis na organiczny twaróg.

Po 7 dniach przyjmowania płynów, czas na plan wyjścia z głodówki. Trzeba to robić z głową stopniowo w zwiększając kaloryczność diety. Poniżej przepis na pierwsze 3 dni.

I dzień

Ranek: herbata ziołowa lub słaba herbata (czarna)

Przedpołudnie: przerwanie głodówki poprzez zjedzenie 1 dojrzałego jabłka (może być duszone)

Południe: talerz zupy jarzynowej (starte warzywa, woda ,zioła. Nie dodawać tłuszczu)

Popołudnie: herbata owocowa

Wieczór: zupa warzywa maślanka z 1 łyżeczką siemiena lnianego, kromka pieczywa razowego

II dzień (500-800 kcal)

Ranek: 1 szklanka soku z kiszonej kapusty albo serwatki. Suszone śliwki, zupa. Można uzupełnić serkiem z porą  i rzepą z 2 kromkami pieczywa

Przedpołudnie: woda

Południe: sałata, kartofle w mundurkach, jarzyny duszone

Popołudnie: picie (woda)

Wieczór: surówki- z marchwi, zupa jarzynowa z dodatkiem kaszy, mleko z siemieniem lnianym, pieczywo

III dzień (około 1000 kcal)

Ranek: herbata i musli (1 pojemniczek jogurtu, 2 łyżki płatków owsianych, 1 jabłko, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżka soku z cytryny)

Przedpołudnie: owoce

Południe: duży talerz surówek

Popołudnie: 1 jabłko i orzechy laskowe

Wieczór: duży talerz surówek

 Przepis na ser z porą i białą rzepą

Składniki: orgzniczny biały ser (50g), pora (1/2 sztuki), biała rzepa (mała sztuka)

Ser (organiczny) mieszany z drobno posiekaną porą. Do tego dodajemy łyżeczkę ukwaszonej śmietany. Na koniec dodajemy białą rzepę drobno starą. Starannie wymieszać. Podawać z grzanką z pełnego ziarnistego pieczywa

Schemat wyjścia z głodówki zaczerpnięty z książki dr H Lutznera „ Głodówka zdrowotna”.