Pasta z fasoli dla początkujących wegetarian - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19029
post-template-default,single,single-post,postid-19029,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Pasta z fasoli dla początkujących wegetarian

Pasta z fasoli dla początkujących wegetarian

Kolejny przepis na szybką pastę z fasoli z orientalnym curry. Idealnie nada się na szybkie śniadanie! Spróbujcie koniecznie!

Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej/1 szklanka ugotowanej fasoli, pół łyżeczki pieprzu, sól do smaku, pęczek pietruszki, 3 łyżki sezamu, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżka czerwonej pasy curry.

Sposób przygotowania: Sezam prażymy na patelni aż się zarumieni, a następnie wrzucamy go do blendera wraz z resztą składników. Pietruszkę warto posiekać osobno i dodać na koniec. Tak przygotowana pasta może leżeć w lodówce do 5 dni! Smacznego.

Przepis dr Dominika Maciejewska