Pasta kanapkowa, która zregeneruje Twoje jelita
19540
post-template-default,single,single-post,postid-19540,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Pasta kanapkowa, która zregeneruje Twoje jelita

Pasta kanapkowa, która zregeneruje Twoje jelita

Dziś przedstawiamy pastę rybną, która pozwoli uporać Wam się z problemami jelitowymi.

Składniki:

– pół kilograma surowej, świeżej ryby słodkowodnej (szczupaka, karasia, lina);

– 2 marchewki;

– pół selera;

– 1 pietruszka;

– 1 czerwona papryka;

– 2 pomidory;

– 1 łyżeczka: oregano, bazylii, cząbru;

– 1 liść laurowy;

– 4 kuleczki ziela angielskiego;

– 1 cebula;

– sól, pieprz i cukier do smaku.

Sposób przygotowania:              

Ryby ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i ostudzić. Oddzielić od mięsa kręgosłup, tylną płetwę i większe ości. Małe ości należy zostawić. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach i poddusić w małej ilości wody wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Kiedy warzywa będą miękkie, dorzucamy rybę i doprowadzamy do wrzenia. Następnie całość blendujemy na jednolitą masę i doprawiamy ziołami i przyprawami. Jeśli konsystencja jest zbyt wodnista, należy jeszcze odparować nadwyżkę wody. Pastę odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego!