29 gru Pasta kanapkowa, która zregeneruje Twoje jelita
Dziś przedstawiamy pastę rybną, która pozwoli uporać Wam się z problemami jelitowymi.
Składniki:
– pół kilograma surowej, świeżej ryby słodkowodnej (szczupaka, karasia, lina);
– 2 marchewki;
– pół selera;
– 1 pietruszka;
– 1 czerwona papryka;
– 2 pomidory;
– 1 łyżeczka: oregano, bazylii, cząbru;
– 1 liść laurowy;
– 4 kuleczki ziela angielskiego;
– 1 cebula;
– sól, pieprz i cukier do smaku.
Sposób przygotowania:
Ryby ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i ostudzić. Oddzielić od mięsa kręgosłup, tylną płetwę i większe ości. Małe ości należy zostawić. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach i poddusić w małej ilości wody wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Kiedy warzywa będą miękkie, dorzucamy rybę i doprowadzamy do wrzenia. Następnie całość blendujemy na jednolitą masę i doprawiamy ziołami i przyprawami. Jeśli konsystencja jest zbyt wodnista, należy jeszcze odparować nadwyżkę wody. Pastę odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego!