29 gru Paleo deser z chia.
Co byśmy fajnego nie wrzucali na bloga i tak wiadomo, że czekacie no TO – słodycze które NIE tuczą i dobrze smakują.
No to proszę – przedstawiamy kolejny przepis na deser z nasion chia, tym razem z domową galaretką porzeczkową i kremem z mleka kokosowego. Deser jest prosty i wygląda bardzo efektownie, spróbujcie!
Składniki (4-6 porcji): 500 ml soku porzeczkowego, 2 łyżki żelatyny, 3 łyżki nasion chia, 1 puszka mleka kokosowego, 2 łyżki xylitolu (lub cukru trzcinowego).
Sposób przygotowania: Żelatynę rozpuszczamy w soku i dodajemy cukru (opcjonalnie, jeśli sok nie jest słodki). Galaretkę przelewamy do pucharków i odstawiamy do lodówki. W tym czasie robimy krem. Mleko Kosowe i nasiona chia ubijamy razem i odstawiamy na 15 minut, żeby nasiona napęczniały. Następnie nakładamy je na zsiadłą galaretkę i dekorujemy! Prawda że proste? Smacznego!