Paleo deser z chia.
19299
post-template-default,single,single-post,postid-19299,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Paleo deser z chia.

Paleo deser z chia.

Co byśmy fajnego nie wrzucali na bloga i tak wiadomo, że czekacie no TO – słodycze które NIE tuczą i dobrze smakują.

No to proszę – przedstawiamy kolejny przepis na deser z nasion chia, tym razem z domową galaretką porzeczkową i kremem z mleka kokosowego.  Deser jest prosty i wygląda bardzo efektownie, spróbujcie!

Składniki (4-6 porcji): 500 ml soku porzeczkowego, 2 łyżki żelatyny, 3 łyżki nasion chia, 1 puszka mleka kokosowego, 2 łyżki xylitolu (lub cukru trzcinowego).

Sposób przygotowania: Żelatynę rozpuszczamy w soku i dodajemy cukru (opcjonalnie, jeśli sok nie jest słodki). Galaretkę przelewamy do pucharków i odstawiamy do lodówki. W tym czasie robimy krem. Mleko Kosowe i nasiona chia ubijamy razem i odstawiamy na 15 minut, żeby nasiona napęczniały. Następnie nakładamy je na zsiadłą galaretkę i dekorujemy! Prawda że proste? Smacznego!