Nowy wymiar słodyczy - Fasolowe Brownie - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19259
post-template-default,single,single-post,postid-19259,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Nowy wymiar słodyczy – Fasolowe Brownie

Nowy wymiar słodyczy – Fasolowe Brownie

Przedstawiamy kolejny przepis na bezglutenowe łakocie – tym razem mąkę zastąpiliśmy czerwoną fasolą. Połączenie fasoli i kakao w słodkiej wersji może was zaskoczyć. Warto spróbować, bo przygotowanie ciasta zajmuje tylko  5 minut.

Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli, 4 jajka, 2 łyżki oliwy, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200 g ksylitolu, 3 łyżki kakao, a 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli.

Sposób przygotowania: Fasole należy przepłukać i zblendować. Następnie dodać jajka i wymieszać. W kolejnym kroku dodajemy resztę suchych składników. Ciasto dokładnie mieszamy i wylewamy na tortownicę wyłożoną papierem. Pieczemy przez ok. 30  minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Do ciasta można dodać również czekoladę i bakalie, Smacznego!