Niskowęglowodanowy mazurek migdałowo kokosowy - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19068
post-template-default,single,single-post,postid-19068,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Niskowęglowodanowy mazurek migdałowo kokosowy

Niskowęglowodanowy mazurek migdałowo kokosowy

To propozycja która ma w naszym domu wypełnić „pustkę” po mazurku kajmakowym.

Inspisracją jest blog Ketorewy ale z elementami własnymi. Jest bardzo prosty do przygotowania. I bardzo smaczny.

Składniki:

5 jajek (całych)

60 g migdałów (zmielonych)

100 g mąki kokosowej

20 g tłuszczu ( u nas kokosowego ze względu na terapię i dużą zawartość kwasu kaprylowego)

10 g erytrolu

olejek migdałowy (parę kropli)

Wykonanie:

żółtka jajka zmieszać z mąką kokosową i migdałową (wymieszać starannie)

roztopić olej kokosowy i dodać do ciasta. Dodać olejek. Całość rozłożyć na blasze i piec w 190 st C.

Ozdobić migdałami

piekła dla Was Ewa Stchowska