Nie masz zbyt dużo pieniędzy a chcesz się żywić zdrowo? Sięgnij po przepis na zielony makaron ze szpinakowym pesto i szparagami - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19343
post-template-default,single,single-post,postid-19343,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Nie masz zbyt dużo pieniędzy a chcesz się żywić zdrowo? Sięgnij po przepis na zielony makaron ze szpinakowym pesto i szparagami

Nie masz zbyt dużo pieniędzy a chcesz się żywić zdrowo? Sięgnij po przepis na zielony makaron ze szpinakowym pesto i szparagami

Ponieważ niedługo zacznie się sezon na szparagi mamy dla Was niespodziankę. Przedstawiamy przepis na zielony makaron ze szparagami i domowym pesto ze szpinaku. Przygotowanie zajmie wam ok. 20 minut!

Składniki (4 osoby): bezglutenowy/razowy makaron, pęczek szparagów, 300 g świeżego szpinaku, 2 garście orzechów nerkowca, 50 g parmezanu, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania: Szparagi myjemy, kroimy na 3 części (należy pamiętać również o odcięciu zdrewniałych końcówek w przypadku szparagów białych), zwilżamy oliwą (1 łyżka) i posypujemy solą i pieprzem. Następnie wkładamy je do nagrzanego piekarnika (2000C) na 10 minut. W tym czasie wstawiamy makaron i robimy pesto. Do malaksera wrzucamy szpinak, orzechy, parmezan i 3 łyżki oliwy, całość szatkujemy aż powstanie pasta. Kiedy szparagi będą gotowe mieszamy je z makaronem i pesto. Smacznego!