
29 gru Muffiny wegańskie bezmleczne i bez jajek!
Składniki:
2 gruszki, 1 łyżeczka cynamonu, 2 szklanki mąki, 2 łyżki wiórków kokosowych 3/4 ksylitolu, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1/3 łyżeczki soli, 1 szklanka mleka kokosowego, 1/4 szklanki oleju kokosowego, 1 łyżka octu winnego 1 łyżka cukru wanilinowego, 3 łyżki rodzynek
Sposób przygotowania:
Gruszki obrać , pokroić w drobną kostkę i wymieszać je z cynamonem. Do miski wsypujemy mąkę, ksylitol, sodę, cukier wanilinowy, wiórki oraz sól i intensywnie mieszamy. Następnie w wymieszanych suchych składnikach robimy gniazdo i wlewamy powoli mleko, olej oraz ocet. Całość mieszamy łyżką do połączenia wszystkich składników. Na końcu dodajemy gruszki i rodzynki (opcjonalnie)i powoli mieszamy. Ciasto wykładamy na foremek na muffiny i pieczemy przez 30 min w 180 stopniach. Smacznego!