Voila! Poniżej Asia podrzuca przepis na budyń czekoladowo-bananowy z kaszy jaglanej (przepis na 2 miseczki):

-1/3 szkl. kaszy jaglanej
-2 i 1/3 szkl. mleka
-1 banan
-½ tabliczki gorzkiej czekolady
-1 łyżka oliwy/ masła
-Szczypta soli

Kaszę wrzucić do garnka, wlać mleko, dodać sól i oliwę. Gotować na wolnym ogniu, mieszając. Gdy mleko będzie gorące dodać połamaną czekoladę i dokładnie wymieszać. Gotować jeszcze 15-20 minut, mieszać. Dodać banana i zblendować.

autyzm chudnięcie depresja epigenom epigenetyka dieta dydpepsja foliany FTO genetyka genom gluten indywidualizacja jelita kwas foliowy mikroflora  MTHFR neurodegeneracyjne nowotwory nutrigenetyka  nutrigenomika odchudzanie  rak  SIBO sportowiec żywienie