29 gru Masz ochotę na budyń, ale chciałbyś zrobić go samego?
Posted at 10:59h
in gluten free
-1/3 szkl. kaszy jaglanej
-2 i 1/3 szkl. mleka
-1 banan
-½ tabliczki gorzkiej czekolady
-1 łyżka oliwy/ masła
-Szczypta soli
Kaszę wrzucić do garnka, wlać mleko, dodać sól i oliwę. Gotować na wolnym ogniu, mieszając. Gdy mleko będzie gorące dodać połamaną czekoladę i dokładnie wymieszać. Gotować jeszcze 15-20 minut, mieszać. Dodać banana i zblendować.
autyzm chudnięcie depresja epigenom epigenetyka dieta dydpepsja foliany FTO genetyka genom gluten indywidualizacja jelita kwas foliowy mikroflora MTHFR neurodegeneracyjne nowotwory nutrigenetyka nutrigenomika odchudzanie rak SIBO sportowiec żywienie