Leniwe bezglutenowe
19099
post-template-default,single,single-post,postid-19099,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Leniwe bezglutenowe

Leniwe bezglutenowe

Kolejny raz chcemy udowodnić, że dieta bezglutenowa nie wymaga od Was tak wielu wyrzeczeń i można ją śmiało stosować w naszej tradycyjnej kuchni. Dzisiaj przepis na kluski leniwe z mąki ryżowej, spróbujcie i napiszcie w komentarzu, czy różnią się tak bardzo od zwykłych!

Składniki: 450 g twarogu, 200 g mąki ryżowej, 1 jajko, 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania: Wszystkie składniki połączyć w misce i zmiksować a następnie wyrobić na blacie. Ciasto podzielić na długie wałki o średnicy ok. 2 cm. Wałki kroimy w paseczki po ok. 1-2 cm. Do garnka wlać wodę i poczekać aż się zagotuje, następnie wrzucać partiami kluski. Po wypłynięciu kluski gotować jeszcze przez 4-5 minut, odcedzić i podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Lepiła dla Was dr Dominika Maciejewska