Koniec smęcenia o głodówkach. Czekoladowe, bezglutenowe muffinki raazzz!
19404
post-template-default,single,single-post,postid-19404,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Koniec smęcenia o głodówkach. Czekoladowe, bezglutenowe muffinki raazzz!

Koniec smęcenia o głodówkach. Czekoladowe, bezglutenowe muffinki raazzz!

Dzisiejszy przepis dedykujemy osobom na diecie bezglutenowej. Wiemy jak ciężkie bywa zrezygnowanie z większości wypieków, dlatego mamy dla Was sprawdzony przepis na przepyszne, czekoladowe muffinki. Kaloryczność dzisiejszego przepisu utrzymamy w tajemnicy w trosce o Państwa higienę.   

Składniki (20 muffinek): 1 szklanka mąki owsianej , 0,75  szklanki mąki ryżowej, 0,75  szklanki mąki kukurydzianej, 0,5  szklanki cukru, 6 łyżek kakao, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia, 0,5  szklanki mleka , 0,5  szklanki oliwy z oliwek, 3 jajka,  50 g gorzkiej czekolady, 50 g mlecznej czekolady

Sposób przygotowania: Wszystkie suche składniki wsypujemy do jednej miski i mieszamy. Następnie, w osobnym naczyniu łączymy żółtka, olej oraz mleko i dodajemy do suchych składników. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z resztą ciasta delikatnie mieszając. Czekolady rozdrabniamy i dzielimy na pół. Pierwszą połowę dodajemy do ciasta a drugą posypujemy wierzch babeczki. Pieczmy ok. 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!

autyzm chudnięcie depresja epigenom epigenetyka dieta foliany FTO genetyka genom gluten indywidualizacja jelita kwas foliowy mikroflora  MTHFR neurodegeneracyjne nutrigenetyka  nutrigenomika odchudzanie  żywienie  sportowiec