Jesteś fanatykiem eko rozwiązań? Sięgnij po skuteczny eko- izotonik!
19923
post-template-default,single,single-post,postid-19923,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Jesteś fanatykiem eko rozwiązań? Sięgnij po skuteczny eko- izotonik!

Jesteś fanatykiem eko rozwiązań? Sięgnij po skuteczny eko- izotonik!

Dziś mam dla Was izotonik https://pl.wikipedia.org/wiki/Napoje_izotoniczne​ wpisujący się w eko filozofię. Jest bardzo dobry i skuteczny przy swojej eko prostocie.  Pomysł na jego skład podsunął mi mój kolega lekarz, profesor i wybitny biegacz.

Spróbujcie – zadziała  na 100% , a Wy będziecie mieś pewność że jesteście trendy, Eko sportowcami

Skład:

1.około 0,5  litra zawiesiny powstałej po ugotowaniu szklanki ryżu.

2.0,5 litra soku (1 dniowego) np. jabłko aronia

3. 1 tabletka Alkala lub 1 łyżeczka sodki kuchennej

Jak zrobić Eko izotonik

Ryż zalewamy 1,1 l wody, dodajemy 2 łyżeczki soli KŁODAWSKIEJ. Ryż gotujemy do miękkości .

Odcedzamy do miski . Całość chłodzimy. (z ryżu robimy sobie lunch)

Do słodzonej zawiesiny dodajemy 0,5 l soku. Do tego dorzucamy Alcala (lub sodkę). Czekamy aż „odbuzuje”. Gotowe. Smak nie jest rewelacyjny – ale ćwiczy się na tym bardzo dobrze

Dlaczego działa?

1.w zawiesinie po ugotowaniu ryżu (lub ziemniaków) są dekstryny, która wchłonie się wolniej od glukozy (z soku)

2.Alkala poprawia buforowanie – a to oznacza lepszą regenerację. Używajcie dwuwęglanów – to najprostszy, najtańszy i najbardziej skuteczny sposób na odkwaszenie. Jak ktoś choć trochę wie jak regulowane jest buforowanie krwi wie że bufor wodorowęglanowy jest najważniejszym graczem w naszym organizmie. Dlatego dwuwęglany jako suplementy są tak polecane przez dietetyków czy trenerów, którzy znają się na rzeczy

Pamiętajcie że zakwaszeni organizmu NIE objawia się bólem mięśni po treningu (tzw. zakwasami) . Zakwaszenie jest związane z dietą ( za dużo produktów zakwaszających, za mało produktów o pH zasadowym) i treningiem . Oczywiście jest skutkiem niechlujnego podejścia  do zdrowia.

3.w soku jest odrobina fruktozy i więcej glukozy- te proporcje (około 10 g  fruktozy, przy przeważającej ilości glukozy) powodują że glukoza wchłania się szybciej

4.Sól kłodawska jest bogata w minerały i co ważne to nasz polski produkt.