Jak „wygląda” dieta wydłużająca życie w praktyce - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
18748
post-template-default,single,single-post,postid-18748,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Jak „wygląda” dieta wydłużająca życie w praktyce

Jak „wygląda” dieta wydłużająca życie w praktyce

O swojej diecie opowie Wam  prof Cynthia Kenyon z Universitetu California at San Francisco.

Profesor Kenyon jest wybitnym specjalistom związanym z wyjaśnianiem molekularnych mechanizmów długowieczności mechanizm wydłużania życia u Caenorhabditis elegans. Posłuchajmy:

……żadnych słodyczy, żadnych ziemniaków, żadnego ryżu, żadnego chleba, żadnych makaronów. Zamiast tego zielone warzywa. Owoce – owszem ale nie o wyraźnie słodkim smaku jak np. melon. Banany? Banany są stanowczo za słodkie. Mięso –  jak najbardziej. Avokado – tak. Wszystkie warzywa, orzechy, ryby, kurczaki. To właśnie jest wszystko co jem. Acha, jeszcze sery no i jajka. No i obowiązkowo szklanka wina dziennie…”

Do tego Pani Profseor dodaje parę słów o swojej wadze. Przeczytajcie proszę co Pani profesor pisze o swojej wadze i samopoczuciu

 ..”You have to eat something, and you just have to make your best judgement. And that’s my best judgement. Plus, I feel better. Plus, I’m thin – I weigh what I weighed when I was in college. I feel great – you feel like you’re a kid again. It’s amazing.”

Trzeba jeszcze komentować? Jaką dietę Wam to przypomina?

cytaty  z NIH Profile: Cynthia Kenyon, Ph.D.

ostatnia praca prof. Canyon Proteomics. 2015 Nov 10. doi: 10.1002/pmic.201500264