Gryczana przekąska Natalii
19093
post-template-default,single,single-post,postid-19093,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Gryczana przekąska Natalii

Gryczana przekąska Natalii

Dziś „na tapecie” mamy bezglutenową, wysokobłonnikową przekąskę  z gryki.

Składniki: 40g gorzkiej czekolady (u mnie 85% kakao), 20-30g gryki ekspandowanej, 2-3 łyżki suszonej żurawiny, 1 łyżeczka miodu

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej (lub dla bardzo zniecierpliwionych kilka sekund w mikrofali), dodać grykę, żurawinę oraz miód. Dokładnie wymieszać i ułożyć (dociskając) w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce (30-40 min) lub w zamrażalniku (kilka minut) i pokroić.

Przygotowała dla Was debiutująca w Zespole mgr Natalia Komorniak