Gołąbki z ciecierzycą i serem feta - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19011
post-template-default,single,single-post,postid-19011,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Gołąbki z ciecierzycą i serem feta

Gołąbki z ciecierzycą i serem feta

Dzisiaj chcemy Wam przedstawić kolejny tradycyjny przepis w bardziej nowoczesnej wersji. Gołąbki wegetariański z ciecierzycy, sera feta i suszonych

1 średnia kapusta ( biała lub włoska)

1 puszka ciecierzycy gotowanej na parze

ser feta opakowanie

3 woreczki ugotowanej kaszy( po jednym :owsiany pęcak, gryczana palona lub nie, ryż) sól, pieprz do smaku.

1/2 pęczka pietruszki posiekanej

1/2 pęczka drobno posiekanego szczypiorku.

Sposób przygotowania: Kapustę sparzyćm obrać z liści i przestudzić. Wszystkie składniki farszu wyrobić i zawijać uformowane porcje w liście kapusty. Ułożyć w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym i zalać lekko posoloną wodą, tak żeby sięgała do 3/4 wysokości gołąbków. Piec w 200 stopniach około 45 minut. Gołąbki najlepiej podawać z sosem pomidorowym. Smacznego!

Gotowała dla Was dr Dominika Maciejewska