Fermentowany, probiotyczny napój jabłkowy - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
18252
post-template-default,single,single-post,postid-18252,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Fermentowany, probiotyczny napój jabłkowy

Fermentowany, probiotyczny napój jabłkowy

Sprawdzony napój probiotyczny. Potrzeba tylko miec dostęp do jabłek ze sprawdzonych źródeł

Przygotowanie :

1.jabłka zostawiamy na kawałki i zostawimy żeby zbrązowiały ( na parę godzin w temp. pokojowej), 2.  zalewamy 1,5 litra przegotowanej wody z miodem (na 6 szklanek wody dodajemy 6 łyżek miodu lub melasy), 3. zalewamy jabłka wodą z miodem, 4. zakrywamy gazą.5. odstawiamy w ciepłym miejscu na 4 tygodnie, 6. Mieszamy od czasu do czasu (uwaga można używać  tylko drewnianych lub plastykowych łyżek), 7. po 4 tygodniach zlewamy napój do wyparzonych szklanych butelek . Wstawiamy do ciemnego miejsca. Stosujemy codziennie

jak stosować ?

łyżka fermentu na szklankę wody. Pijemy przed głównymi posiłkami, na czczo rano i szklankę wieczorem