Doskonały wysokobiałkowy snak na regenerację po treningową - przepis tak dobry, że nie może czekac do jutra - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19489
post-template-default,single,single-post,postid-19489,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Doskonały wysokobiałkowy snak na regenerację po treningową – przepis tak dobry, że nie może czekac do jutra

Doskonały wysokobiałkowy snak na regenerację po treningową – przepis tak dobry, że nie może czekac do jutra

Poważnym błędem blogera jest wrzucanie wpisów zbyt często. To nic innego jak nieeleganckie zaspamianie bloga.  Ale jak tu nie wrzucać od ręki takiego cudeńka, które dosłownie przed chwilą dostałam od naszego firmowego dietetyka Mai? Przepisu na super pożywny snak potreningowy. Zapraszam do kuchni.

Składniki:
ok. 300g nasion i orzechów (u mnie po 30g sezamu, orzechów laskowych i całych migdałów, 20g orzechów włoskich, 70g siemienia lnianego i 120g słonecznika)
3 jajka
0,5 łyżeczki soli (ja używam soli morskiej)
Wykonanie:
Jajka rozkłócić, dodać sól, nasiona i pokrojone orzechy. Całość dobrze wymieszać, przełożyć do keksówki (u mnie silikonowa) i piec ok. 40 min w 150 st. C (z termoobiegiem).
100g chleba to ok. 270kcal, 11g białka, 23g tłuszczu i 4g węglowodanów