Dorsz z awokado i pietruszką na świąteczny stół - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19220
post-template-default,single,single-post,postid-19220,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Dorsz z awokado i pietruszką na świąteczny stół

Dorsz z awokado i pietruszką na świąteczny stół

Jeśli ktoś z Was chciałby w tym roku zaskoczyć swoich najbliższych nietypową potrawą na stole wigilijnym  przedstawiamy przepis na dorsza z awokado i pietruszką. Danie jest szybkie, smaczne i oczywiście bezglutenowe, spróbujcie koniecznie.

Składniki: dwa awokado, sok z połówki cytryny, pęczek pietruszki, 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego lub 1 ząbek zwykłego czosnku, pół kilograma fileta z dorsza, sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania: Do blendera wkładamy obrane awokado, pokrojoną pietruszkę, czosnek, sok  cytryny oraz szczyptę soli i pieprzu. Całość blendujemy i odstawiamy do lodówki. W tym czasie kroimy filety w paski o grubości ok. 4cm. Paski przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni. Następnie układamy rybę w naczyniu, w którym będziemy podawać potrawę i kładziemy na nią przygotowaną wcześniej pastę z awokado. Smacznego!