Domowe pesto bez glutenu - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19513
post-template-default,single,single-post,postid-19513,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Domowe pesto bez glutenu

Domowe pesto bez glutenu

Dzisiaj chcieliśmy przedstawić domowy przepis na tradycyjne pesto z bazylii. Przepis może być modyfikowany na wiele sposób, ale podstawą zawsze będą orzechy, parmezan oraz oliwa z oliwek. Zamiast bazylii możecie spróbować użyć gotowanych buraczków, pietruszki, czy pieczonej dyni. Smacznego!

Składniki:

– 5 garści świeżych listków bazylii

– 0,5 wyciśniętego ząbka czosnku

– 10 g startego drobno parmezanu

– 25g orzechów pinii lub nerkowca

– 50 ml oliwy z oliwek

– świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania jest prosty. Wszystkie składniki miażdżymy w moździerzu lub blend ujemy w blenderze do uzyskania jednolitej masy. Pesto gotowe. Smacznego!