Deser ryżowo-pomarańczowy na dobry początek roku. - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19217
post-template-default,single,single-post,postid-19217,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Deser ryżowo-pomarańczowy na dobry początek roku.

Deser ryżowo-pomarańczowy na dobry początek roku.

Nowy rok zaczynamy słodkim przepisem na bezglutenowy deser. 20 minut spędzonych w kuchni wystarczy, żeby zamienić ciężkie świąteczne ciasta na pożywny i lekki przysmak! Spróbujcie

Składniki: 1 puszka mleczka kokosowego (odtłuszczonego), 2 woreczki ryżu jaśminowego (lub zwykłego), pół szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy, 2 łyżki miodu, sok z połowy cytryny, owoce do przystrojenia

Sposób przygotowania: Ryż wysypujemy z torebek do garnka  i dodajemy do niego mleczko kokosowe, sok z pomarańczy, sok z cytryny oraz miód. Całość gotujemy ok. 15 minut, aż ryż będzie miękki. Tak przygotowany ryż przekładamy do ozdobnego naczynia i odkładamy do ostygnięcia, następnie wkładamy na 30 minut do lodówki. Dekorujemy i podajemy z ulubionymi owocami. Smacznego!