Deser, który rzuci na kolana najbardziej wyrafinowanych znawców zdrowego jedzenia.
19456
post-template-default,single,single-post,postid-19456,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Deser, który rzuci na kolana najbardziej wyrafinowanych znawców zdrowego jedzenia.

Deser, który rzuci na kolana najbardziej wyrafinowanych znawców zdrowego jedzenia.

Jakie najlepsze przepisy bierzemy od wegetarian? Na desery z awokado! Oto jeden z nich- prosty i smaczny. W tej wersji powstał w głowie mojej ślicznej kuzynki Weroniki z Łodzi.  Łódź dla osób postronnych może nie kojarzyć się z oazą pomysłów na zdrowe jedzenie, ale to tylko pozory. Bo w tym pięknym mieście jest mnóstwo świetnych knajp i całe rzesze super zorientowanych na zdrowie ludzi.

Składniki

1 awokado, 2 banany, 4 suszone daktyle, 2 łyżki kakao, 300 ml mleka (około 1 szklanki) – wszystko blendujemy, do tego w rondlu podgrzewamy maliny, tak żeby puściły sok (mogą być mrożone) oraz ubijamy 100 g śmietany kremówki bez dodatku cukru.

Nakładamy przemiennie, kolejność jest dowolna, tylko trzeba poczekać żeby maliny (mus malinowy) były letnie.

Awokado jest jednym z najzdrowszych darów jakie dostaliśmy od Matki natury: dobre tłuszcze, niski GI, dużo niezbędnych tłuszczów, mnóstwo witaminy E