Czekoladowy jagielnik z borówkami ciastko, które jak szybko się robi, tak szybko znika
19193
post-template-default,single,single-post,postid-19193,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Czekoladowy jagielnik z borówkami ciastko, które jak szybko się robi, tak szybko znika

Czekoladowy jagielnik z borówkami ciastko, które jak szybko się robi, tak szybko znika

Asia dzieli się z Wami przepisem na szybkie (bezglutenowe  czekoladowe ciasto ) Zapewniam, że zasmakuje również tym wszystkim, którzy mają „długie zęby” na wszelkie kasze ​

 

Składniki:
200 g kaszy jaglanej -> do tego 1,5 szklanki wody do ugotowania kaszy
3 łyżki kakao
1/2 szklanki mleka –> może być również roślinne
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki sody
100 g cukru lub 50 g ksylitolu
2 jajka
Borówki

Kaszę ugotować. Kiedy ostygnie dodać do niej kakao, mleko, jaja, olej, cukier, sodę – całość zblendować na gładką masę. Na wierzchu powtykać owoce. Piec w piekarniku przez ok. godzinę i 15 minut w 180`C.

Smacznego

Piekła  dla Was

mgr Joanna Hołowko