29 gru Czekoladowy jagielnik z borówkami ciastko, które jak szybko się robi, tak szybko znika
Posted at 08:37h
in gluten free
Asia dzieli się z Wami przepisem na szybkie (bezglutenowe czekoladowe ciasto ) Zapewniam, że zasmakuje również tym wszystkim, którzy mają „długie zęby” na wszelkie kasze
Składniki:
200 g kaszy jaglanej -> do tego 1,5 szklanki wody do ugotowania kaszy
3 łyżki kakao
1/2 szklanki mleka –> może być również roślinne
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki sody
100 g cukru lub 50 g ksylitolu
2 jajka
Borówki
Kaszę ugotować. Kiedy ostygnie dodać do niej kakao, mleko, jaja, olej, cukier, sodę – całość zblendować na gładką masę. Na wierzchu powtykać owoce. Piec w piekarniku przez ok. godzinę i 15 minut w 180`C.
Smacznego
Piekła dla Was
mgr Joanna Hołowko