Czekoladowe, bezglutenowe muffiny idealne dla osób na diecie redukcyjnej
19349
post-template-default,single,single-post,postid-19349,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Czekoladowe, bezglutenowe muffiny idealne dla osób na diecie redukcyjnej

Czekoladowe, bezglutenowe muffiny idealne dla osób na diecie redukcyjnej

Czekoladowe muffiny są pyszne bez dwóch zdań – ale niestety, przy okazji  mega kaloryczne. A nie po to ćwiczymy żeby potem tyć. Dlatego Maja przygotowała muffiny  ze zmniejszoną ilością cukru.

Składniki (na 11-12 sztuk):

2 jajka

1/3 szklanki mleka

20g oleju kokosowego

30g oleju rzepakowego

1/3 szklanki wiórków kokosowych

1 łyżka kakao

60g mąki ryżowej

20g mąki kokosowej

20g mąki ziemniaczanej

20g cukru

25g ksylitolu

100g mrożonych owoców- najlepiej wiśni lub czarnych porzeczek

1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

Wykonanie:

Jajka ubić z cukrem i ksylitolem. Następnie dodawać partiami pozostałe składniki, oprócz wiśni. Gdy ciasto będzie gotowe, do foremek na muffinki włożyć po ok. 2 wiśnie i zalać ciastem. Piec w 150st.