
28 gru Chłodnik z zielonych warzyw czyli doktor Dominika wraca ze swoimi super przepisami
Posted at 21:44h
in gluten free
Dziś przedstawiamy przepis na chłodnik z sałaty, szpinaku ogórka i pietruszki. Idealna propozycja na upały pełna witamin i minerałów.
Składniki: Duży jogurt naturalny, 400 ml kefiru, 100 ml bulionu warzywnego, garść szpinaku, pęczek pietruszki, 3 ogórki, garść liści sałaty, 1 łyżeczka cukru, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu.
Sposób przygotowania: Jogurt i kefir mieszamy ze sobą i dodajemy cukier i przyprawy, mieszamy aż cukier się nie rozpuści. Następnie drobno kroimy warzywa liściaste i zcieramy ogórka na tarce o grubych oczkach. Wszystko łączymy i odstawiamy do lodówki na ok 30min. Smacznego!
Gotowała dla Was dr Dominika Maciejewska