Budyń z tapioki dla bezglutenowych łasuchów - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19242
post-template-default,single,single-post,postid-19242,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Budyń z tapioki dla bezglutenowych łasuchów

Budyń z tapioki dla bezglutenowych łasuchów

Tym razem Asia spróbowała zaeksperymentować i przygotowała budyń z tapioki! Jaj  zdaniem jest rewelacyjny (podzielam opinię), a jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut 🙂 Dodatkowo przygotowany na bazie mleka kokosowego nie zawiera laktozy!

Składniki (na 4 porcje):
– szklanka mleka kokosowego
– 90 g tapioki
– szklanka wody
– 1 łyżka cukru (miodu, ksylitolu lub innego naturalnego słodzika)
– pół tabliczki gorzkiej czekolady
– owoce (banany, maliny…)

Przygotowanie:
Tapiokę wsypałam do szklanki wody – wymieszałam. Do garnka wlałam wodę z tapioką, mleko kokosowe i cukier – cały czas mieszałam. Kiedy całość zgęstniała dodałam połamane kosteczki czekolady. W momencie kiedy czekolada rozpuściła się dodałam owoce. Tak przygotowany deser przełożyłam do małych szklaneczek.

Smacznego!