Bezglutenowy, szybki i smaczny obiad dla zapracowanych
19453
post-template-default,single,single-post,postid-19453,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowy, szybki i smaczny obiad dla zapracowanych

Bezglutenowy, szybki i smaczny obiad dla zapracowanych

Nie od dziś wiadomo, że  podstawą dobrze zorganizowanego człowieka jest szybki luch. Idealną propozycją serwowaną dziś przez Dominikę są delikatne kotleciki z kaszy jaglanej i zmielonej piersi  z indyka. Kasza jaglana sprawia, że kotleciki nie wymagają dodatkowej panierki i są idealną pozycją w jadłospisie diety bezglutenowej.

 

Składniki: 300 g filetu z indyka, pół woreczka ugotowanej kaszy jaglanej, 1 mała cebula, pół pęczka natki pietruszki, 1 jajko, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, pieprz i sól do smaku, 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania: Na początku siekamy wszystkie warzywa i mielimy mięso. Do mięsa dodajemy ostudzoną kaszę jaglaną i formujemy kotleciki wielkości 5 cm. Dodajemy przeciśnięty czosnek, jajko oraz resztę przypraw i intensywnie mieszamy. Żeby upiec kotleciki w piekarniku (wersja light) dodajemy do nich 2-3 łyżki oliwy  oliwek.