Bezglutenowy deser dla osoby w trakcie leczenia jelita drażliwego. Smakuje i goi jelita. - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19355
post-template-default,single,single-post,postid-19355,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowy deser dla osoby w trakcie leczenia jelita drażliwego. Smakuje i goi jelita.

Bezglutenowy deser dla osoby w trakcie leczenia jelita drażliwego. Smakuje i goi jelita.

Poznajcie przypadek Weki. Werka ma 7 lat i bardzo poważną dysbiozę (po często powtarzanych kuracjach antybiotykowych).

 

 

Dysbioza manifestowała się u Wery min. zmianami skórnymi. Po celowanej diagnostyce, dzięki której ustalono co „przerosło” w florze jelitowej przyszedł czas na zmianę nawyków żywieniowych, dietę, probiotyki .  Werka jest pod opieką swojego pediatry i zdrowieje w szybkim tempie, choć jej świat stanął na głowie. Z kuchni zniknęło mnóstwo rzeczy które jadła do tej pory a pojawiło się mnóstwo innych. Jest oczywiście esencjonalny broth (przepis tu https://www.youtube.com/watch?v=zMTGS1OXGBg – czyli esencjonalny specjalnie gotowany rosół, są wspaniałe produkty fermentowane, są gotowanie kulki mięsa. To, czego brakuje to desery. Wera może jeść ukwaszoną śmietanę więc zaproponowaliśmy Werce deser z chia.

Szałwia hiszpańska „chia” podobnie jak siemię lniane powinna być włączona do diety osoby z IBD. W tej wersji będzie bardzo smakowita.

http://www.youtube.com/watch?v=-2tZQ-su3_c