Bezglutenowy chlebek bananowy z czarną czekoladą - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19128
post-template-default,single,single-post,postid-19128,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowy chlebek bananowy z czarną czekoladą

Bezglutenowy chlebek bananowy z czarną czekoladą

Przed Wami kolejny przepis na bezglutenowe łakocie. Tym razem połączenie banana z czarną czekoladą. Przepis jak zwykle prosty i szybki.  Spróbujcie koniecznie.

Składniki: 250 g mąki z sorgo, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 dojrzałe banany, 4 łyżki oleju kokosowego,  4 łyżki miodu, 2 jajka, kilka kostek czarnej czekolady, łyżeczka cynamonu, łyżeczka gałki muszkatołowej.

Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie rozpuszczamy olej kokosowy i miód, wbijamy jajka i dorzucamy rozdrobnionego banana i czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy na jedną masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez ok. 50 minut. Smacznego!

dr Dominika Maciejewska