Bezglutenowy biszkopt z owocami - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19254
post-template-default,single,single-post,postid-19254,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowy biszkopt z owocami

Bezglutenowy biszkopt z owocami

Jeśli macie ochotę na bezglutenowe słodkości, to mamy przepis właśnie dla Was. Czas przygotowania wraz z pieczeniem to niecała godzina! Spróbujcie!

Składniki: 3 jajka, 1 szklanka ksylitolu/cukru, 1szklanka mąki kukurydzianej, 0,5 szklanki mąki ryżowej, 1,5 łyżeczki BZ proszku do pieczenia, 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki wody, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 szklanka pokrojonych owoców

Sposób przygotowania: W misce ucieramy jajka z cukrem. Kiedy uzyskamy jednolitą masę dodajemy resztę „mokrych” składników. Mieszamy i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 190 st. C. Ciasto wylewamy na blachę i układamy na wierzchu owoce. Pieczemy ok. 40 minut. Smacznego!