29 gru Bezglutenowy biszkopt z owocami
Posted at 09:03h
in gluten free
Jeśli macie ochotę na bezglutenowe słodkości, to mamy przepis właśnie dla Was. Czas przygotowania wraz z pieczeniem to niecała godzina! Spróbujcie!
Składniki: 3 jajka, 1 szklanka ksylitolu/cukru, 1szklanka mąki kukurydzianej, 0,5 szklanki mąki ryżowej, 1,5 łyżeczki BZ proszku do pieczenia, 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki wody, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 szklanka pokrojonych owoców
Sposób przygotowania: W misce ucieramy jajka z cukrem. Kiedy uzyskamy jednolitą masę dodajemy resztę „mokrych” składników. Mieszamy i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 190 st. C. Ciasto wylewamy na blachę i układamy na wierzchu owoce. Pieczemy ok. 40 minut. Smacznego!