Bezglutenowe placuszki na jogurcie - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19542
post-template-default,single,single-post,postid-19542,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowe placuszki na jogurcie

Bezglutenowe placuszki na jogurcie

Kolejny przepis na bezglutenowe śniadanie – placuszki na bazie mąki ryżowej i jogurtu naturalnego. Placuszki nie wymagają dodatku tłuszczu, co czyni je doskonałym daniem dla osób na diecie redukcyjnej. My serwujemy je na słodko, z dodatkiem świeżych moreli. Smacznego!

Składniki:

– 100 g mąki ryżowej;

– 1 jajko;

– 250 g jogurtu naturalnego;

– pół łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego);

– 2 łyżeczki cukru;

– szczypta soli i pieprzu.

Sposób przygotowania:

Wszystko wsypujemy do miksera i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy na patelni naleśnikowej bez dodatku tłuszczu. Smacznego!