Bezglutenowe placki z twarogu, do zrobienia na szybko i za małe pieniądze. - Dietetyk Szczecin - Dietetica - Move Your Genes
19346
post-template-default,single,single-post,postid-19346,single-format-standard,bridge-core-2.0.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-19.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowe placki z twarogu, do zrobienia na szybko i za małe pieniądze.

Bezglutenowe placki z twarogu, do zrobienia na szybko i za małe pieniądze.

Dziś przedstawiamy przepis na pyszne placki z twarogu, oczywiście bezglutenowe. Wyśmienicie smakują zarówno z ostrym sosem, jak i na słodko. Nasza propozycja podania – dżem wiśniowy domowej roboty.

Składniki (ok. 10 placków):

1 jajko, 250 g chudego białego sera, 2-3 łyżki mąki kukurydzianej, ok. 5 łyżek mleka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki łączymy w jednej misce. Dolewamy tyle mleka, żeby twaróg miał konsystencję gęstej pasty. Placki można smażyć zarówno na tłuszczu jak i na beztłuszczowej patelni. Smacznego!