Bezglutenowe muffiny muffiny z mąki kokosowej Dla paleo entuzjastów i tych których BMI jest powyżej normy
19325
post-template-default,single,single-post,postid-19325,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,side_menu_slide_from_right,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17645

Bezglutenowe muffiny muffiny z mąki kokosowej Dla paleo entuzjastów i tych których BMI jest powyżej normy

Bezglutenowe muffiny muffiny z mąki kokosowej Dla paleo entuzjastów i tych których BMI jest powyżej normy

Dziś przepis na babecDziś przepis na babeczki z mąki kokosowej, słodzone bananem i borówkami. Jedna babeczka (przedstawiona na zdjęcia) to niecałe 130 kcal, a ich przygotowanie zajmie wam tylko 40 minut! Spróbujcie! No i jak tu się nie skusić tym bardziej, ze nowe wytyczne zdrowego BMI zachęcają do odrobiny szaleństwa

Czytaliście wczorajszy wpis https://dietetica.com.pl/blog/sensacyjne.html. Jest dobrze, a jak jest dobrze to trzeba to uczcić. A jak uczcić to z tym muffinkami.

Składniki (8 muffinek): 2 małe banany, 1 jajko, 4 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki oleju kokosowego, pół szklanki mąki kokosowej, 1 płaska łyżeczka sody, garść świeżych borówek

Sposób przygotowania: Najpierw miksujemy banana z mokrymi składnikami, następnie dodajemy cukier i sodę. Cały czas mieszamy. Powoli dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Muffiny przekładamy do foremek i pieczemy 20 minut w 180 stopniach a następnie zwiększamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze 10 minut. Smacznego!